Siirry pääsisältöön

Elämää nä­kö­vam­mai­se­na

Jokainen meistä on erilainen. Kaikilla näkövammaisilla ihmisillä on oma tarinansa kerrottavanaan.
henkilö on juuri painanut liikennevalo-opastimen nappia

Tällä sivulla

Näkövammaisuudella on lukemattomat erilaiset kasvot. Joidenkin elämässä näkövammaisuus on ollut mukana syntymästä lähtien, mutta monella näkö heikkenee vasta iän myötä.

Näkövammaisuus voi olla perinnöllistä, sairaudesta johtuvaa tai tapaturman aiheuttamaa. On myös täysin yksilöllistä, miten näkövamma vaikuttaa arkeen ja elämään. Näkövammaisille ihmisille tärkeitä ovat aivan samanlaiset asiat kuin kaikille muillekin: perhe, ystävät, harrastukset ja työ.

Tutustu näkövammaisten ihmisten tarinoihin:

Näkemättä kaunis -yhteisö vaikuttaa somessa

Näkemättä kaunis -yhteisö haluaa muuttaa mielikuvia 2020-luvun näkövammaisuudesta. Yhteisö vaikuttaa Facebookista- Ulkoinen linkki ja Instagramista- Ulkoinen linkki käyttäjänimellä @nakemattakaunis sekä aihetunnuksilla #näkemättäkaunis ja #näinköhän. Tällä hetkellä sisällöntuottajina toimivat Hilma AlankoSusanna Hannu, Markus JalonenHeidi Koivunen, Anniina Matilainen, Heidi MikkolaMarita VainioPäivi Vigg ja Sonja Voutilainen.

Vieraskynäilijänä toimii Jonna Heynke.

Aikaisemmin mukana ovat olleet Tuukka Ojala ja Minja Survonen.

”Me uskallamme kertoa elämän kokoisia tarinoita, joiden osana näkövammaisuus on. Haluamme rikkoa tabuja ja puhua asioista, jotka usein unohdetaan keskusteltaessa vammaisuudesta. Asiat ja ilmiöt voivat olla kauniita tai hyviä silloinkin, kun niitä ei näe”, sisällöntuottajat kertovat.

Yhteisön toimintaa koordinoi Tampereen seudun Näkövammaiset ry. Tervetuloa mukaan, jos haluat kertoa elämästä näkövammaisena. Tehdään yhdessä näkövammaisuudesta näkyvämpää!

Lisätietoja: Näkemättä kaunis -yhteisön koordinaattori Leena Lipponen, leena.lipponen@tsnv.fi ja 044 562 4020.