Siirry pääsisältöön

Palveluja näön hei­ke­tes­sä

Näön heikentyessä ei tarvitse viivytellä avun hankkimisessa. Tutkimuksiin voi hakeutua julkisen terveydenhuollon tai yksityisen silmälääkärin kautta.
etualalla henkilö, jolla on takissa näkövammaismerkki ja hänen olkapäällä on avustajan käsi

Tällä sivulla

Jos huomaat oman tai läheisesi näön heikentyneen, tutkimuksiin hakeutumista ei tarvitse tai kannata odottaa. Vaikka näkökyvyn korjaaminen ei olisi mahdollista, tarjolla on runsaasti apuvälineitä ja tukea.

Yhdistys tukenasi

Yhdistyksemme on vireä ja monimuotoinen yhteisö, johon kuuluvia yhdistää halu toimia näkövammaisten ihmisten hyväksi. Monella meistä on omaa kokemusta näkövammaisena elämisestä.

Neuvonta ja ohjaus

Autamme kaikissa näön heikkenemisen ja näkövammaisuuden herättämissä kysymyksissä.

Askarruttavatko näön heikkenemisen aiheuttamat arjen haasteet? Yhdistyksemme asiantunteva henkilökunta auttaa sinua etsimään vastauksia näihin ja moniin muihin kysymyksiin.

Me kuuntelemme, annamme hyvinvointia edistävää ja arkielämää helpottavaa neuvontaa sekä ohjaamme eteenpäin erilaisten palvelujen piiriin. Voit keskustella kanssamme puhelimitse tai varata ajan ja tulla toimistollemme tapaamiseen.

Ohjaus on maksutonta ja ehdottoman luottamuksellista. Tarjoamme neuvontaa myös näkövammaisten henkilöiden läheisille.

Kysy lisää: näkövammaistyön koordinaattori Saara Ahlroth, saara.ahlroth@tsnv.fi ja 044 705 4438.

Toimistomme palvelee

Apunasi työskentelee yhdistyksemme asiantunteva henkilökunta. Soita, lähetä sähköpostia tai tule käymään tiloissamme Kuninkaankadulla Tampereen keskustassa. Täältä löydät henkilökuntamme yhteystiedot

Palveluihimme kuuluvat neuvonnan ja ohjauksen lisäksi muun muassa apuvälineiden esittely ja myynti, paikallisten äänilehtien tuottaminen sekä tuki tietotekniikan käytössä.

Kerho- ja harrastustoimintaa

Vapaaehtoiset toimijamme järjestävät monenlaista toimintaa kuten vertais- ja harrastekerhoja, liikuntaryhmiä, retkiä, erilaisia tapahtumia ja paljon muuta. Lisätietoa löydät tapahtumakalenterista ja toiminnastamme kertovilta sivuilta.

Vertaistoimijat

Vertaistoimijamme ympäri Pirkanmaata ja Kanta-Hämettä ovat näkövammaisia henkilöitä, jotka ovat valmiita keskustelemaan kanssasi kaikista näön heikkenemisen herättämistä ajatuksista ja kysymyksistä. Voit olla suoraan yhteydessä heihin. Täältä löydät vertaistoimijoidemme yhteystiedot.

Näönkuntoutus

Voit ottaa yhteyttä oman kotikuntasi perusterveydenhuoltoon. Yleislääkäri kirjoittaa lähetteen tarkempiin tutkimuksiin. Jos olet jo yksityisen silmälääkärin asiakas, voit saada lähetteen myös sitä kautta.

Pirkanmaalla näkövammaisten asukkaiden palvelut on keskitetty Taysin näönkuntoutusyksikköön- Ulkoinen linkki, joka sijaitsee Tampereella Hatanpään puistosairaalassa. Asiakkaaksi hakeudutaan lääkärin lähetteellä, joka sisältää tiedot näkövamman olemassaolosta ja kuntoutustarpeesta.

Voit olla yhteydessä näönkuntoutusyksikköön myös ilman lähetettä ja kysyä neuvoa palveluihin hakeutumisesta. Henkilökuntaan kuuluu esimerkiksi sosiaalityöntekijä.

Kanta-Hämeessä asuvia palvelee Kanta-Hämeen keskussairaalan silmäpoliklinikka- Ulkoinen linkki Hämeenlinnassa.

Oikeuksienvalvoja apunasi

Mietitkö, millaisiin yhteiskunnan palveluihin olet oikeutettu ja miten niitä pitää hakea? Näkövammaisten liitto tarjoaa maksutonta neuvontaa ympäri Suomea. Alueelliset työntekijät osaavat kertoa esimerkiksi sosiaaliturvasta ja oman alueesi palveluista.

Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen oikeuksienvalvonnan asiantuntija: 

Minna Ågren, p. 050 526 3895 ja minna.agren@nakovammaistenliitto.fi

Hammareninkatu 7, 3. krs, 33100 Tampere. Tapaamiset toimistolla ajanvarauksella.

Toimisto on vastapäätä Tullintorin kauppakeskuksen Hammareninkadun puoleista ovea. Samoissa tiloissa toimivat Neuroliiton, Parkinsonliiton, Psoriasisliiton sekä Munuais- ja maksaliiton aluetyöntekijät.

Sanakartat oikeuksienvalvonnan asiantuntijan toimistolle

Sanakartta ratikkapysäkiltä Tulli oikeuksienvalvonnan asiantuntijan toimistolle Hammareninkatu 7, ääni
Sanakartta rautatieasemalta oikeuksienvalvonnan asiantuntijan toimistolle Hammareninkatu 7, ääni