Palveluja näön hei­ke­tes­sä

Näön heikentyessä ei tarvitse viivytellä avun hankkimisessa. Tutkimuksiin voi hakeutua julkisen terveydenhuollon tai yksityisen silmälääkärin kautta.
henkilö seisoo mukulakivikadulla, kuvassa jalat, valkoinen keppi ja auringon paiste

Tällä sivulla

Jos huomaat oman tai läheisesi näön heikentyneen, tutkimuksiin hakeutumista ei tarvitse tai kannata odottaa. Vaikka näkökyvyn korjaaminen ei olisi mahdollista, tarjolla on runsaasti apuvälineitä ja tukea.

Näönkuntoutus

Voit ottaa yhteyttä oman kotikuntasi perusterveydenhuoltoon. Yleislääkäri kirjoittaa lähetteen tarkempiin tutkimuksiin. Jos olet jo yksityisen silmälääkärin asiakas, voit saada lähetteen myös sitä kautta.

Pirkanmaalla näkövammaisten asukkaiden palvelut on keskitetty Taysin näönkuntoutusyksikköön- Ulkoinen linkki, joka sijaitsee Tampereella Hatanpään puistosairaalassa. Asiakkaaksi hakeudutaan lääkärin lähetteellä, joka sisältää tiedot näkövamman olemassaolosta ja kuntoutustarpeesta.

Voit olla yhteydessä näönkuntoutusyksikköön myös ilman lähetettä ja kysyä neuvoa palveluihin hakeutumisesta. Henkilökuntaan kuuluu esimerkiksi sosiaalityöntekijä.

Kanta-Hämeessä asuvia palvelee Kanta-Hämeen keskussairaalan silmäpoliklinikka- Ulkoinen linkki Hämeenlinnassa.

Oikeuksienvalvoja apunasi

Näkövammaisten liitto tarjoaa maksutonta neuvontaa ympäri Suomea. Alueelliset työntekijät osaavat kertoa esimerkiksi sosiaaliturvasta ja oman alueesi palveluista.

Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen oikeuksienvalvonnan asiantuntija: 

Minna Ågren, Aleksanterinkatu 21 A, 5. krs (Neuroliiton tiloissa), 33100 Tampere
p. 050 526 3895 ja minna.agren@nkl.fi

 


Sivu päivitetty