Siirry pääsisältöön

Tie­to­tu­ki­pal­ve­lu

Tietotuki auttaa puhelimiin, tietokoneisiin, tietokoneen oheislaitteisiin ja ohjelmistoihin sekä muihin näkövammaisen tietoteknisiin apuvälineisiin liittyvissä asioissa.
Musta näppäimistö, jossa naisen vasen käsi näppäimistön päällä.

Tällä sivulla

Miten iPhone tai Android-puhelin toimii näkövammaisen apuna ja hyödyksi? Maksuttomat puhelinesittelyt auttavat selvittämään mikä ja millainen näppäinpuhelin tai kosketusnäyttöpuhelin sopii parhaiten näkövammaisen käyttöön? Esittelemme näkövammaisille sopivia puhelimia: BlindShell Classic 2- Ulkoinen linkki-näppäinpuhelin, MiniVision2- Ulkoinen linkki-näppäinpuhelin, iPhone fyysisellä kotinäppäimellä tai virtuaalisella kotinäppäimellä ja Samsung DialoQ Mobile- Ulkoinen linkki –puhelinavustajalla.

Esittelemme, autamme käyttöönotossa ja opastamme käyttämään Daisy-soittimia, joilla voit kuunnella mm. äänilehtiä ja -kirjoja. Meillä pääset tutustumaan muun muassa Webbox3- Ulkoinen linkki Daisy-soittimeen.

Kun mikä tahansa tietotekniikan käytössä mietityttää, asiantuntevat ohjaajamme ovat valmiita auttamaan. He ovat itsekin näkövammaisia henkilöitä. Voit tavata ohjaajamme joko omassa kodissasi tai yhdistyksemme tiloissa Tampereella.

Hinnasto

1- 3 tunnin yksilöohjaus 10 €, lisätunnit 5 € jokaiselta alkavalta tunnilta.

Puhelin- ja sähköpostineuvonta sekä laite-esittelyt ovat maksuttomia.

Yhteydenotot

Tiedustelut ja ilmoittautumiset yksilö- ja ryhmäohjauksiin tietotukivastaava Hilma Alangolle, hilma.alanko@tsnv.fi ja 050 596 9220.


Osallistu ryhmäohjaukseen

Tule mukaan tietotukipalvelumme ryhmäohjauksiin. Tutustumme yhdessä mahdollisuuksiin, joita esimerkiksi tietokoneet ja älypuhelimet tarjoavat näkövammaiselle käyttäjälle.

Tällä hetkellä ryhmäohjaukset ovat tauolla.

Otamme vastaan myös ideoita ja toiveita erilaisista ryhmäohjauksista.


Digineuvonnan ohjepankki

Ohjepankista löydät näkövammaisille tehtyjä digiohjeita, joita julkaisevat näkövammaisia kouluttavat tietotekniikan ammattilaiset. Ohjepankissa on ohjeita mm. älypuhelinten, tietokoneiden sekä eri sovellusten käyttämiseen.