Suomi välittää -kampanja muis­tut­taa va­paa­eh­tois­ten tär­key­des­tä

Suomi välittää -kampanja nostaa esiin vapaaehtoisten tarinoita lähes viidestäkymmenestä järjestöstä, myös Näkövammaisten liitosta.

Vapaaehtoisten muodostama verkko ei aina ole näkyvä, sillä se on solmittu aineettomasta välittämisestä ja inhimillisyydestä. Tämä verkko kannattelee kaikkein heikoimmassa asemassa olevia mutta myös kaikkia muita – kukaan meistä ei halua elää maailmassa, josta putoaa läpi.

Viime viikolla startannut valtioneuvoston kanslian ja järjestöjen yhteinen Suomi välittää -kampanja- Ulkoinen linkki nostaa esiin vapaaehtoisten tarinoita lähes viidestäkymmenestä järjestöstä, myös Näkövammaisten liitosta.

Marja-Leena, Raimo, Jattaraili ja Pentti ovat Näkövammaisten liiton vapaaehtoislukijoita, eli he lukevat näkövammaisten ihmisten käyttöön sellaista äänimateriaalia, jota mikään muu taho ei tuota. Ilman heitä jäisi monelta lukematta esimerkiksi paikallislehdet, romaanit ja koulukirjat. Raimo ja Jattaraili käyvät lukemassa Näkövammaisten liiton Iiris-keskuksen lukuhuoneessa, ja Marja-Leena ja Pentti lukevat materiaaleja kotonaan. Löydät Näkövammaisten liiton vapaaehtoiset vaikkapa Instagramista- Ulkoinen linkki.

Viime vuonna vapaaehtoislukijat lukivat näkövammaisten ihmisten käyttöön yhteensä huikeat 1 200 tuntia materiaalia. Siis iso kiitos kaikille 22 vapaaehtoislukijallemme! Lue lisää vapaaehtoislukijoista Näkövammaisten liiton sivuilta- Ulkoinen linkki.

Näkövammaisten liitolla on tällä hetkellä niin onnellinen tilanne, että meillä on vapaaehtoislukijoita riittävästi. Mutta jos tunnet ihmisiä, jotka haluaisivat tarjota oman vapaaehtoispanoksensa, voit kehottaa kysymään lukijoiden tarvetta näkövammaisyhdistyksistä- Ulkoinen linkki, joissa luetaan erityisesti paikallislehtiä.

Suomi välittää -kampanja on osa valtioneuvoston kanslian koordinoimaa Suomi toimii -kokonaisuutta. Voit seurata kampanjaa somessa #SuomiVälittää-aihetunnisteella, ks. esim. Facebook- Ulkoinen linkki.


Sivu päivitetty