Nä­ke­mät­tä kau­nis: jo­tain muu­ta nä­kö­vam­mai­suu­des­ta

Näkemättä kaunis -logo: petroolin sininen pallo, jonka sisällä lukee silmän muodossa näkemättä kaunis.

Miltä maailma näyttää näkövammaisen silmin? Mitä näkeviltä jää huomaamatta? Näkemättä kaunis -yhteisö ravistelee lempeästi asenteita Facebookissa ja InstagramissaPostaukset löytyvät somesta käyttäjänimellä @nakemattakaunis sekä aihetunnuksilla #näkemättäkaunis ja #näinköhän. 

Näkemättä kaunis -nimi kuvaa sitä, että asiat ja ilmiöt voivat olla kauniita tai hyviä myös silloinkin, kun niitä ei näe. Uskallamme rikkoa tabuja ja puhua niistä asioista, jotka usein unohdetaan, kun keskustellaan vammaisuudesta! Haluamme myös kertoa lujemmin kokonaisen elämän kokoisista tarinoista, joiden sivujuonne, ei pääasia, näkövamma ja vammautuminen on.

Näkemättä kaunis -yhteisön takana on ryhmä vapaaehtoisia, jotka haluavat muuttaa mielikuvia 2020-luvun näkövammaisuudesta. Tutustu Näkemättä kaunis -kirjoittajiin: Susanna HannuHeidi KoivunenTuukka OjalaHilma OksanenMaija SeppänenMinja Survonen ja Sonja Voutilainen. Yhteisösivun päätoimittajana ja ryhmän sparraajana toimii Heidi Hölsömäki.

Näkövammaisten kokemukset kiinnostavat

Näkemättä kaunis -julkaisut on suunnattu erityisesti yhdenvertaisuusteoista kiinnostuneille ihmisille, jotka haluavat oppia uutta ja ymmärtää paremmin. Voimme tehdä elämässämme sellaisia valintoja, jotka mahdollistavat yhä useamman ihmisen osallistumisen ja liittymisen mukaan yhteisöön. 

Näkemättä kaunis -yhteisön sosiaalisen median sivut julkaistiin 4.2.2019 Facebookissa ja Instagramissa. Erityisesti Facebook-sivu on lähtenyt lentoon. Vuoden 2019 loppupuoliskolla julkaisuja näki noin 60 000 ihmisitä ja niihin reagoitiin lähes 7000 kertaa. 

Tampereen seudun Näkövammaiset ry koordinoi kampanjaa ja kutsuu yhteisöön mukaan uusia sisällöntuottajia. Jos siis tunnet ihmisiä, jotka haluaisivat lähteä mukaan kertomaan elämästään näkövammaisena, pyydä olemaan yhteydessä minuun.

Tule tutustumaan Näkemättä kaunis -kampanjaan ja sen mielenkiintoisiin tekijöihin ja jaa viestiämme myös muille! Tehdään yhdessä näkövammaisuudesta näkyvämpää!

Lisätietoa: 

Heidi Hölsömäki, heidi.holsomaki@tsnv.fi tai 044 562 4020
Näkemättä kaunis -sivun päätoimittaja
Kuvakollaasi, jossa neljä erilaista sosiaalisen median kuvapostausta, joissa jokaisessa on Näkemättä kaunis -logo.