Ryh­mäoh­jaus Tam­pe­reel­la

Tutustu Windows 10 -käyttöjärjestelmään 
12.2.2020 klo 12.30–15.00 ja 21.4. klo 16–19. Windows 7 -käyttöjärjestelmän tuki loppui tammikuun 14. päivänä. Tietokone toimii jatkossakin seiskakäyttöjärjestelmällä vielä pitkään, mutta tietoturva- tai muita Windows-päivityksiä ei enää jatkossa saa. Tämän vuoksi ulkoisten hyökkäysten riski ja järjestelmän haavoittuvuus kasvavat oleellisesti. Tule tutustumaan Windows 10 -käyttöjärjestelmään, joka on pitkälti samanlainen kuin seiska, mutta monia eroavaisuuksiakin löytyy. Ohjaajana Ossi Särkinen.

Puhelinesittely-iltapäivä 
21.2.2020 klo 12.00–15.00. Tule tutustumaan näkövammaisille soveltuviin puhelimiin. Santtu Salminen ja Kari Korhonen.

iPhone tehokäyttöön 
25.2.2020 klo 12.30–15.00. IPhonen hyödylliset sovellukset sekä tehokas käyttö Sirillä. Ohjaajana Ossi Särkinen.

Säädä iPhone-puhelin itsellesi sopivaksi 
25.3. klo 12–15. Luo ja ota käyttöön omia soittoääniä. Säädä kirjainten kokoa, paranna kontrastia ja ota käyttöön sinulle sopivat suurennus- ja Voiceover-asetukset. Voiceover on iPhonen oma ohjelma, joka lukee ääneen ruudulla näkyvät tekstit. Kokeile, mistä näkövammaisille tarkoitetuista apuohjelmista olisi sinulle hyötyä. Ohjaajina Ossi Särkinen ja Santtu Salminen.

Kun näkö heikkenee, tietotekniikka voi auttaa! 
16.4. klo 9–12. Ikääntyneille ja tietokonetta vierastaville henkilöille tarkoitettu keskusteluaamupäivä. Tule tutustumaan puhuviin kelloihin, lämpömittareihin, puhelimiin ja siihen, miten tietokonetta käytetään näkövammaisena. Ohjaajina Minna Kajosalmi ja Kari Korhonen.

Sovelluksista apua liikkumiseen 
13.5. klo 12–15. Tule tutustumaan sovelluksiin, joiden avulla saat tietoa ympäristöstäsi niin tutuissa kuin vieraissakin paikoissa. Harjoittelemme Blindsquare- ja Google Maps -ohjelmien käyttöä. Lisäksi tutustumme junien ja linja-autojen reittihakuihin. Ohjaajana Kari Korhonen.

Ilmoittautuminen

Koulutukset järjestetään pääasiallisesti Tampereen toimintakeskuksessa, osoitteessa Kuninkaankatu 8 A (toinen kerros). Koulutuksen hinta on 10 euroa sisältäen kahvin. Matkakulut korvataan 7 eur ylittävältä osuudelta / yhdensuuntainen matka (vakituisesta osoitteesta käsin) edullisinta matkustustapaa käyttäen.

Ilmoittautuminen viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua tietotukivastaava Kari Korhoselle, kari. korhonen(a)tsnv.fi / p. 050 596 9220. Ilmoita samalla mahdollisesta erityisruokavaliosta tai koira-allergiasta. Peruutukset viimeistään edellisenä arkipäivänä.