Ryh­mäoh­jaus Tam­pe­reel­la

Mobiilisovellukset näkemisen apuvälineinä 25.4. klo 10-13
Kurssilla tutustutaan mobiilisovelluksiin, joita voi käyttää näkemisen apuvälineinä. Käsittelyssä Seeing AI -sovellus, joka kertoo ympäröivästä maailmasta. Sovellus on suunniteltu näkövammaisten tarpeisiin ja sitä voi hyödyntää mm. värin- tai tekstintunnistukseen sekä kuvien tulkitsemiseen. Tutustutaan myös Be my eyes -sovellukseen. Sen avulla näkevä voi ilmoittautua vapaaehtoiseksi auttamaan ja näkövammainen puolestaan ottaa yhteyttä chatin välityksellä apua tarjoavaan. Molemmat sovellukset ovat ladattavissa ilmaiseksi. Ohjaajana Kari Korhonen.

Miten voin näkövammaisena hyödyntää tietotekniikkaa 16.5. klo 13-15

Kysymyksille avoin tilaisuus, jonka tarkoituksena on selventää millä tavoin näkövammainen voi käyttää tietotekniikkaa apunaan arjessa ja tiedonsaannissa. Ohjaajana Santtu Salminen.
 
Applen lisälaitteet 29.5. klo 10-13
Kurssilla tutustutaan Applen lisälaitteisiin. Esittelyssä mm. Applen laitteisiin liitettävät erillisnäppäimistöt, luukuulokkeet, handsfree -kuulokkeet ja lisälaturit. Lisäksi tutustutaan esim. kodin hallintaan liittyviin Applen lisälaitteisiin. Ohjaajana Ossi Särkinen.

Syksyn koulutuksista pian lisätietoa!

Ilmoittautuminen

Koulutukset järjestetään Tampereen toimintakeskuksessa, osoitteessa Kuninkaankatu 8 A (toinen kerros). Koulutuksen hinta on 10 euroa sisältäen kahvin. Matkakulut korvataan 7 eur ylittävältä osuudelta / yhdensuuntainen matka (vakituisesta osoitteesta käsin) edullisinta matkustustapaa käyttäen.

Ilmoittautuminen viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua Maija Borénille maija.boren(a)tsnv.fi / p. 050 596 9220. Ilmoita samalla mahdollisesta erityisruokavaliosta tai koira-allergiasta. Peruutukset viimeistään edellisenä arkipäivänä.