Pa­ras­ta Py­hä­jär­veä kier­tä­mäs­sä

Kuvassa yhdistyksen toimijoita seisomassa kesäisessä maisemassa, turistibussin edessä.

Kauniina toukokuisena päivänä saimme viettää mukavan iltapäivän Parasta Pyhäjärveä -retkellä. Reissuun lähti reilut parikymmentä jäsentä avustajineen. Oppaanamme toimi Juhani Viita juttuineen ja tarinoineen.
Kuvassa Juhani Viita laulaa ja soittaa kitaraa.

Bussi lähti Keskustorilta kohti Lempäälää, jossa tutustuimme Kuokkalan museoraittiin kävellen. Vierailimme A. Eskolan museokaupassa ja parissa muussakin museossa, joissa oli entisajan ammatinharjoittajien työvälineitä, mm. hammaslääkärin, sepän ja kampaajan.

Kollaasi, jossa kolme pienempää kuvaa. Kauppapuodin edusta, sekä kahdessa kuvassa erilaisia vanhoja elintarvikkeita kaupan hyllyssä.

Sieltä matka jatkui bussilla Klaus Kurjen tietä pitkin kohti seuraavaa etappia. Rankka ukkoskuuro yllätti meidät Vesilahdella, jossa kyytiimme hyppäsi paikallisopas kertomaan seutukunnan historiasta. Hän esitteli meille mm. Vesilahden kouluja, kirkon ja muita tärkeitä rakennuksia. Nykypäivästä palasimme menneisyyteen Hinsalaan, jolloin saimme kuulla tuhansien vuosien asutuksen jättämistä merkeistä mm; muinaismuistoalueet, Tuhnuvuoren Pirunluola, Hulluharju, Elinan surmarunon tapahtuma- ja laulupaikat. Hän kertoi myös tarinoita Aarnivalkeista, Tuhnunvuoren pakanajumalista, Klaus Kurjen kieseistä, Kirmukarmun ja Hunnun Herran taisteluista, joista on kerrottu vielä 1900 -luvun alkupuolella.

Kuvassa hammaslääkärin tuoli ja instrumenttipöytä työvälineineen, 1900-luvun alkupuolelta.

Näiden mielenkiintoisten tarinoiden jälkeen saavuimme Hukianhoviin, jossa meitä odotti monta pannullista maukasta kahvia ja teetä. Pöytiin oli tarjoiltu jo valmiiksi sekä suolaista että makeaa syötävää.

Aikataulun mukaan saavuimme perille Keskustorille, josta iloinen matkaseurue jatkoi omille teilleen.

Kiitos kaikille mukavasta matkaseurasta, kiittelee Soile Harju

Yhteiskuvassa koko retkiporukka seisoo bussipysäkillä iloisena.